...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

torsdag 17 september 2009

Storfrämmande i jakttider!!!

Så här fint främmande hade vi under dagen idag, ca 65m från pipmynningen, nej jag menar husknuten!! Ko med två kalvar har varit ovanför vägen och betat - förhoppningsvis inte av nya tallplantorna!!!
(Bilden hittad på: http://www.bioresurs.uu.se/myller/skog/algkalv.htm)

För älgjägarna Thomas och Tomas var det veckans första "levande" älgar... de var liksom tvugna att åka hem för att se hur de såg ut!!!

Annars har älgjakten för maken varit en trevlig upplevelse, trots avsaknaden av skjuttillfällen. Han har haft flera "nära" och det har varit riktigt bra väder. Rätt många djur har fällts och inga dåliga skott heller vilket betyder att vi får ganska bra med kött på lotten på lördag. Sen får vi se vad som hinns med i oktober och vad det ger.

Igår kunde vi frossa i färsbiffar med lök (på färsk färs), det känndes som evigheter sedan!! Lite märkligt är det ändå, det är ju inte så att vi är helt utan älgkött... men är man van att ha 200-300kg i frysen så är det liksom så lite att det måste snålas på och vi har dessutom blivit lite "handlingsförlamade" i matlagningen. Det går förhoppningsvis över bara frysarna blir fulla igen. Då kan vi säkert äta det som vi fick av snälla vänner efter branden också!!!

2 kommentarer:

  1. Men ÄT! Man måste ju äta av det man har, du vet väl av erfarenhet att allt brukar lösa sig :-) Ni har ju så många runt om er och nu är ju kött till och med på väg för er del.

    Cissi

    SvaraRadera
  2. Jaa, men det är ju det som är så knäppt!

    SvaraRadera