...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

måndag 16 april 2012

Avrapportering!!

Helgen har innehållit en hel del framsteg, mycket tråkgöra och en del misstag. Resultat so far är iaf rätt mysigt!!

Tråkgöra = dammsuga, torka golv, damma och putsa fönster - ohhh, så tråkigt men ack så nödvändigt!! Synnerligen skönt när det är gjort och i år behöver jag ju bara vårstäda i ett hus (gör det ovanligt ordentligt därför...)

Putsa fönster är def ett av mina värsta sysslor, de gamla fönstren i kontorshuset är visserligen fina att se på med alla spröjsar och glaset hyfsat lättputsat...MEN antalet rutor...  24st per fönster om man ska putsa alla sidor.. nu slapp jag ju det då fönstren lider av stort renoveringsbehov, alltså petar man så liiite som möjligt på de just nu (kunde bivit ett misstag...). De är iaf damm- och flugskitsfria på insidan och persiennerna är avtorkade!!





Bäddat rent i sängarna (återser en gammal bekanting!), flyttat tandborsten, nageloljan mm och Elin har flyttat sina kläder också...bytte alltså sovadress på söndag!







Tilja och Simba har funnit sig tillrätta på sina nya sovplatser, katten surar lite över att matplatsen är flyttad till högre höjder (måste nog omplacera den...eller naturlig viktminskning kanske...?)


T har flytspacklat golvet i badrummet, flytspackel är jättebra och blir liksom jämt o fint av sig självt... det smet dock ner i nåt hål och rann ner över kakelugnen i tv-rummet - på båda sidorna...!!! Jahapp, hade vi inte redan bestämt oss för omtapetsering, så hade nog även det hamnat på "attgöratypsnartlistan" :-)


Knåpade på hela dagen igår och lyckades få köket nästan klart, nya gardiner i de nyputsade fönstren och se, nu fick jag ju bruk för de där härliga doftljusen i lila som jag köpt för läänge sen också!!


Det blir nog ordning på torpet här också...men gröne va saker vi har - en del ska flyttas med in, en del måste flyttas därifrån och somligt får nog flytta till tippen (eller någon annanstans...) Tror kanske det är dags att lägga upp lite "till salu" på blocket eller förresten - FB först kanske!!

Just det, klämde in födelsedagsmiddag hos mamma också igår - nåt nytt, typ potatisgratäng med rådjursfärs/tomater/riven ost på toppen "supergott" åsså en efterrättskaka med hallon o vaniljvisp - åt så magen stod i fyra hörn, men det var det värt ;-)




 

1 kommentar:

  1. Jisses vad effektiva ni är!!!
    Blir ju bra det där, förutom flytspacklet då.
    Du kan få fortsätta med mina fönster, har inte tagit tag i det än :-((

    Kram

    SvaraRadera