...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

lördag 8 september 2012

Egen müsli, glutenfri dessutom

 
Blir så trött på utbudet av müsli, oavsett vad som står på paketet så är det alltid för lite frukt o nötter. Har dessutom inte hittat någon glutenfri, så nu tog jag och gjorde egen.
 
Grundblandning:
 
2dl Ren havre, Semper
1dl cornflakes, Garant
½ dl boveteflingor
½ dl pumpakärnor
½ dl cocos
1dl hackade nötter
½ tsk kanel
2 msk vatten
1 tsk honung
1 msk olja
1 krm salt
 
Mörk choklad, ca 10-15g
Bananchips, ca 1 ½ dl
Extra:
½-1 dl torkade aprikoser
½-1 dl russin
 
Denna gång blandade jag mandel, hasselnötter och cashewnötter.
Värmde vattnet och honungen lite så den blev lättflytande och blandade ihop allt utom chokladen och bananchipsen i en bunke.
Slog allt på ett bakplåtspapper i långpannan och rostade lätt i 175grader, rörde om några gånger.
När müslin kallnat blandade jag i chokladen och dessutom russin och hackade aprikoser i hälften ungefär eftersom jag vill ha det, men inte Elin.
 
            
    


Supergott blev det, kommer troligen utveckla receptet för omväxling!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar