...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

fredag 4 januari 2013

Årskrönikan - del 2

...fortsättning kommer här: 

Juli
Äntligen lite sommarfeeling, en dag på stranden (med solskydd och skugga) blev faktiskt till två! Minisemester i Junsele med HELA familjen, ingredienser: bangolf, djurpark, bad och en jävla massa regn!! DET gör vi om, fast med bara finväder ;-) Klämde till med marknad i Åsele också när vi ändå hade vanan inne - även där en jävla massa vatten... Äntligen kunde vi också bocka av några punkter på den lååånga renoveringslistan - pysselrum och garderob - check; köket flyttades längre upp på prio-listan och stora rivningsprojektet startade! Skogens guld hämtas hem, kilovis av smaskig god mylta. Syrran drar oss vid näsan och gifter sig i smyg, en överasskning av den mer hårdsmälta sorten.

Augusti
Startade med ett halvmisslyckat eftersöksprov och en än mer misslyckad vänstervarvning, lyckligtvis avlöst av en veckas mycket lyckad husvagnssemester, blev en reserapport i två delar av det - del 1/del 2. Mer hjortron i frysen och även en omgång blåbär, husmorsgenerna visade sig från sin bästa sida och fixade både saft och gele. Konstsåkningssäsongen och skolan startade och vi hade första frostnatten också. Fågelpremiär i skogarna runt om, även om vi inte gjorde så stor affär av just det i år (tyvärr)!

September
Startskott för älgjakt också, men det fick andra sköta  (med undantag för viss tjänstgöring för eftersökshunden). vi njöt desto mer av tidigare jaktlycka och smaskade i oss den i särklass godaste middagen på läääänge, kan fortfarande minnas smaken av såsen som lätt kunde ätas med sked! Månaden verkar på det stora hela ha varit välsmakande - buljongkok, middagar och bakverk avlöste varandra. Avslutade med en helg lååångt ut i skogen (så långt att ingen telefon fungerade överhuvudtaget) tillsammans med ett gäng natur- och jaktintresserade ungdomar, en jakthelg som vi hoppas blir till en vana!

Oktober
Njuter av den klara höstluften och alla vackra färger man har runt knuten. Fortsätter renoveringen, men det tar tid att få allting "perfekt" och ibland får man dessutom välja med plånboken och inte med hjärtat :-) Överraskades av första snön igen, men egentligen är det ju inte alls nån överraskning, strax innan mannens födelsedag brukar de första flingorna falla. Ett premiärbesök på akutröntgen, misstänker att det kommer fler i framtiden - det ÄR farligt med idrott!!

November
Höstlov - alltså, ska inte lov betyda lov och avslappning? Ja inte här iaf - hektiskt värre blev det! Därefter verkar det blivit lite lugnare (rätt tunnt på bloggfronten iaf), en farsdagsmiddag för ovanlighetens skull och sen ett tappert försök att hitta julfeeling.

December
Klent med julkänsla, blev bara julgardiner i köket och nån enstaka tomte. Elin pyntade dock sitt rum till max och som kronan på verket fick hon en egen liten julgran. Som vanligt var december en kamp mot tiden, allt som ska hinnas före jul! Trots halvhjärtade förberedelser lyckades vi få en fantastisk skön och härlig jul- och nyårshelg tillsammans med hela familjen. Mycket tack vare "såsomdetalltidvaritkänslan" hos mamma - full tomteparad, juldukar och vackert pyntat i varje liten vrå. Stilla uppvärmning med uppesittarkväll och en julafton på fyra, sen anslöt bror och syster med familjer och alla nivåer höjdes. Vi har ätit lyxmat varje dag och i mängder så vi nästan skäms, men varför egentligen - vi har slitit hela året, vi förtjänar detta! Som Maria's Patrik sa på nyårsdagen "det är den lyxigaste kylskåpsrensningen jag varit med om - rådjur, tjälknöl på älg och kantarellpaj mm" - allt närproducerat och miljövänligt ;-)

Nu tar vi sikte på ett ännu bättre år. Full fart in i 2013!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar