...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

torsdag 30 oktober 2014

Inte så svårbakad som den ser ut!!

Chokladbiskvier, en av mannens favoriter :-) Bakade ju en omgång till hans födelsedag tidigare och trots att de inte blev perfekta var de slut på en vecka!!

Jag tycker inte de är svåra att baka, flera moment men inte svåra! Har dessutom ett recept som kommer från Låtta på Runmarö, proffsbagare!


LÅTTAS CHOKLADBISKVIER
Ugnen på 200gr, ca 25st 

4dl sötmandel
4dl florsocker
2 äggvitor (storlek frukostägg)

Skålla, skala och mal mandeln
Blanda ner florsocker, lägg i äggvitorna och vispa hårt
Klicka ut på bakplåtspapper, grädda ca 10 min
Lossa försiktigt från papperet innan de kallnat

Smörkräm:
200gr margarin/smör
2,5 dl florsocker
2 äggulor
3 msk kakao
1 tsk pulverkaffe eller Rom

Denna gång tog jag en skvätt rökig whiskey istället för rom, blev inte så sött!

Rör samman smörkrämen, fördela på mandelbottnarna i toppar.
Jag brukar ställa de i frysen en stund för att smörkrämen ska bli riktigt kall 
innan det är dags för chokladen.

Garnering:
125 gr mörk blockchoklad

Smält chokladen och doppa kakorna i den.

NJUUUT!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar