Såå grymt god att den kan ätas med sked, men passar förstås utmärkt till brieost också! Detta recept hittade jag av en slump när jag letade nåt annat (minns inte vad det var förstås) och så glad jag är för det.
Monkans mat och bak: Fikonmarmelad
Så här inför jul är det ju lätt även för en okunnig att hitta fikon, men misstänker att de jag köpte kanske inte eg är torkade - gick iaf utmärkt att använda ett sånt här tråg med pinne i... Hittade en vinare i skåpet - Casillero del Diablo, fint ska're va :-)
250gr torkade fikon
2,5 dl rödvin
1 dl råsocker
75 gr cashewnötter
1/2 kanelstång
1/2 vaniljstång
Skär fikonen i små bitar, hacka cashewnötterna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, lägg i stången och fröna, blanda i resten av ingredienserna och låt sjuda 10 - 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar