...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

måndag 17 maj 2010

Hälludden 2010 - part I

Sommarens första arbetshelg i stugan är till ända...

 
Som vanligt blir det inte som man tänkt sig och planerat...men vi börjar ju blir rätt vana nu!! Fulla av energi drog killarna iväg på torsdag morgon för att börja ställa för att byta några bottenstockar på långsida nr2 (långsida nr 1 avklarades för några år sedan...) och mamma o jag anslöt några timmar senare för att flytta ur skåpen i köket - herrejisses, va mycke prylar som fanns där... och för att sköta markservicen. Ungefär där slutade det gå planenligt...

Stugan står ju på en halvö och tyvärr så är marken inte den bästa, det lyfter o skjuter varje år - mer eller mindre. För två år sedan började vi bygga på en ny altan som ska gå runt stugan på två sidor. Efter konstens alla regler byggdes det så att det inte skulle lyfta o bli snett o vinnt....HAHA sa moder natur och tryckte upp ena hörnet ordentligt!!!

Efter att de rivit ytskikt o golv i köket visar det sig att hela murstocken är sprucken på flera ställen och inte duger till att eldas i längre...golvet i köket är mkt sämre än vad vi trodde, det kommer krävas en balk i taket också och golvet i rummet gick inte att öppna utan att det skulle gå sönder... "ratet" hopar sig och frågorna kommer i klasar - hur mycket arbete ska vi lägga ner på stugan som den är nu?? Är det värt allt arbete eller ska vi fundera över en ny stuga på bergsknallen bakom där ingenting rör sig...?? Så konstaterar vi återigen - om gubbarna inte varit så tjuriga DÅ för länge sen, så hade hela stugan stått där uppe och vi hade inte behövt hantera alla dessa frågor NU!

Det är inte så lätt att ta beslut när mer än 50års minnen sitter i väggar och tak..eller vad sitter egentligen minnen o nostalgi i - kanske är det stället som sådant?? Ja,hur som helst är det ju en jäkla tur att vi kan prata med varandra och resonera oss fram till nåt som alla kan känna sig tillfreds med. Åsså hoppas vi att våra beslut inte ställer till det för barnen om 50år!!!

Killarna har slitit som djur i tre dagar, fattar inte att de orkar! Lördagen bjöd på kalasväder med ljumma vindar o försommarvärme och då rev de hela murstocken och kärrade ut den...att återanvändas som stenkista för en ny brygga - blir kalasbra det!! Lite dammigt inne blir det, hosthosthost..., men med dagens teknik kan även Hälludden bli elektrifierat och en rejäl industridammsugare avhjälpte det värsta.

 
    
  
Fortsättning följer...i vilken takt vet vi inte riktigt.


2 kommentarer:

  1. Ja du så här är livet, men det är ju härligt med projekt =)

    Kram på er
    Cissi

    SvaraRadera
  2. Fina bilder! O det var ju fantastiskt väder!!

    SvaraRadera