...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

tisdag 18 maj 2010

En Ranch med klass har ju gästvåning!!

Så var gästvåningen sommarstädad och redo för sina besökare! De första kommer i helgen, så vi får hoppas de kommer sova gott.

Gästrum I
Renoverades för sisådär tio-tolv år sedan (tyckte det bara var härom året jag...) med gullegullromantiska tapeter o nyslipat trägolv (tror det är gran, men törs inte säga det så här offentligt utifall jag har fel!!) Har fått ärva en säng som pappa Ove gjort en gång och med ett lapptäcksöverkast blev den ju riktigt rar. Mormors hemvävda gardiner (en gång gjorda för takhöjd 4,60 eller nåt...) blev ju liksom "glasyren på kakan".



Gästrum II
Renoverades för sisådär trettio år sedan (vi har alltså inte gjort ett dyft där), men är rätt oslitet o får duga så länge. Där passade Thomas egenhändigt tillverkade säng utmärkt sedan den fått gå i pension (notera pga smalheten och inte för att den var utsliten...) en gammal pinnstol får tjänstgöra som sängbord och några superbilliga gardiner från nånstans passade rätt bra i färgerna.








4 kommentarer:

  1. Vad trevligt med lite gästutrymme! Och det blir ju lite mer att städa också, tur att ni har så mycket tid över för det ;-) Inte ironisk alls!!

    Kram
    Cissi

    SvaraRadera
  2. Nu ska du inte vara sån!!

    SvaraRadera
  3. Äsch ni får göra som på vandrarhemmen. Lämna en skurhink o en mopp så får gästerna städa ut sig själva. Ngt kan de väl göra när de bor gratis. ;)

    SvaraRadera
  4. Jo, så skulle man ju kunna göra...men vi saknar ju dammsugare där fortfarande!! Jaja, det blir väl ordning på den också nån gång...bara oljetanken i källaren flyttar på sig - å det gör den ju ALLDELES själv. NOT!!

    SvaraRadera