...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

onsdag 28 juli 2010

150 mil å några glassar senare....






Så var årets första semestertripp avklarad
- joo, jag vet att rapporten är liiite försenad.....





"men vi hade i alla fall tur med vädret" - är inte tillämpligt på vår resa!!! Ett helt eget privat regnmoln kastade fast ankaret på railsen på husvagnen och följde med hela veckan - inte så att det regnade oavbrutet, men lite varje dag iaf, så pass att det blev lite extra smutsigt i vagnen o inte så jäkla kul att vara ute. Dessutom var det mängder med "ohyra" överallt - ibland bara mygg o knott, men även stora "hästbromsar" - ca 4cm o vildsinta som f*n - flera gånger fick vi fortsätta leta nytt ställe bara för att bromsarna var alldeles för jobbiga!! Men vi får väl vara nöjda med att ingenting gick sönder under resan...det är ju annars rätt vanligt...

Starten gick på lördag den 3:e med målsättning Norsjö och "norrlandsmästaren", men efter ett stopp hos Maria i Åsele för att kika på "Rö'a" o säga hej, så blev det halt vid Umeälven strax före Lycksele. Sista arbetsveckan var ju hysterisk för oss båda och Thomas orkade helt enkelt inte köra hela vägen på en gång.

Vi kommer dit o säger hej på söndagen istället - till mångas förvåning då ingen visste att vi var på väg! Får tips av lokalbefolkningen (AnnaCarin o Erling alltså...) om fin plats att stå på och strax innan vi hittar dit så brakar fulvädret löst ordentligt - åska, blixt och spöregn. En kanonplats var det o vi blev kvar i flera dagar - en dag for vi in till Skellefteå för att "gå lite på stan" - DET hade vi kunnat göra flera dagar...många fina, trevliga butiker i den stan måste jag säga!!

Därifrån riktade vi lyktorna mot Arvidsjaur via Glommersträsk (häftigt namn!)... blev några mil igen då innan vi hittade en plats vi var nöjda med ...det är ju trots allt inte helt lätt att hitta ett ställe som både erbjuder fiske för pappan, bad för dottern, bad för hunden och dessutom lämpligt "slapparutrymme" för mamman o mormorn! OCH som då inte heller är boplats för ovan nämnda "helvetesbromsar". 

Även renar är supersöta som småknoddar! En stor renflock bredvid o på vägen!

Vidare mot Vilhelmina....lyckades pricka in både finväder och marknadsdagar och hittade dessutom en kalasplats att stå på strax utanför. Superlånggrunt o härligt klart vatten, perfekt badtemperatur - runt 16-17grader ;-)...vadå, man är väl en norrlänning!!! Elin fick åka lite karuseller o sånt otäckt - tur pappan kan offra sig, mamman klarar bara precis av att kika genom kameralinsen!




Vid middagstid på lördag landar vi i Junsele - via Dorotea och Hoting - ska stanna där över natten för att överraska Elin med ett djurparksbesök innan vi återvänder hem. Hittar igen en fin badplats som Thomas och jag övernattade vid för sisådär ....år sedan när vi for upp till Abisko och Kungsleden för att fjällvandra. Tyvärr har vi tråkiga minnen därifrån då vi glömde kvar Thomas fina handgjorda flugspö där då!! (extra kuriosa - mamma o pappa hade också övernattat där under en av sina semesterturer...mamma har en massa noteringar i sin välbläddrade semesterkarta)

Vaknar på söndag och det är SUPERKALASVÄDER... glöm att jag lyfter rumpan från solstolen idag!!!! Det får bli djurparken i morgon istället. Ja, men facit i hand hade det nog varit bra om jag lyft på rumpan några gånger under dagen - för att placera den i skuggan tex eller för att smörja på lite solskydd - JAHAPP - å för vilken gång i ordningen gör man den tabben då - nog kan man väl tycka att en som snart passerar "kärringstrecket" borde kunna komma ihåg att hon INTE TÅL SOLEN!!!! och nej, ni får inte se bilder på eländet - så det så!!

 
Djurparksbesöket uppskattas av alla (utom möjligen Tilja då, som inte fick följa med in) och höjdpunkten var naturligtvis de vita lejonungarna...så hiskeligt söta att man bara ville ta med de hem. Men se där kunde "förståndet" fungera, de blir nog rätt stora till slut o de bits kanske snäppet värre än en hundvalp ;-) 

   

Pappa björn väntar på äppelbitarna som han så lydigt ska fånga... ett mäktigt djur att se på så nära håll, fast jag vet inte om jag skulle vilja träffa på honom i det vilda!!!



BORTA BRA MEN HEMMA BÄST - sa både Tilja o Simba sen!!

 


1 kommentar:

  1. Det var ett litet h***ete att få till detta inlägg, bilderna o texten ville inte samarbeta och inte förrän nu lämnade "pet- och korrekturavdelningen" sitt OK!!!

    SvaraRadera