...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

torsdag 29 juli 2010

Kennelläger...så blev slutet!!


KANON!!! Kan inte säga annat faktiskt.

Vädret vände och det blev kallare (bra för hundarna o det är viktigast en sån här vecka), det hade naturligtvis räckt där, men det kom lite regn också...
Tilja o husse gick det andra ÖKL-spåret på torsdag morgon och då gick det bättre, lite larvig i början var hon men jag tror det var för att jag satt kvar i bilen...hon vill ju gärna ha alla med! Första 1:a priset var så bärgat o nästa planerades till fredag - då med annan domare (det ska ju vara två olika på de tre 1:orna)
Även fredagens spår klarades med en 1:a och så var det då det sista som "klämdes" in på lördag, före provstarten...TJOHOOOO - hon tog det med bravur och blev så SE VCH.
Se hemsidan för mer detaljer om proven.
Mer vattenapportering och kaninsläp stod också på agendan under både torsdag och fredag -
dock var fredag em vilotid för hundar som skulle starta proven under helgen.
 
Lugn i skott o kast, ut o hämta pippin på kommando och sen lämna av snyggt o snällt!!!

Det är inte så lätt att få ett bra grepp om fågeln när man är ovan, men hon är duktig och packar om innan hon lämnar av fågeln. Passivitetsträning ingår också i alla moment och det är nåt vi har tränat ordentligt på!!


Själva lägret avslutades med en liten samling efter middagen där alla resultat från veckans viltspår redovisades och två nyinstiftade vandringspris för bästa AKL och ÖKL delades ut. Dessutom var det dags för utdelning av de högt eftertraktade "kenneljackorna" - en särskild utmärkelse som bara delas ut under lägerveckan med olika motiveringar. Döm om vår förvåning när vi fick utmärkelsen som ÖKL-ekipage, som den lipsill jag är sprutade ju tårarna och Thomas fick hämta jackan själv. Lyckligtvis har vi ju samma storlek, så vi kan båda använda den vid mkt speciella tillfällen. Motiveringen lyder så här:

" - Till ett gott, positivt, gäng som suger i sig all information och omsätter den i praktiken. Lyssnar och lär samt kommer med kloka frågor.
- Roligt att se en hund som verkligen blommat ut under veckan. Full fart i alla lägen.
- Från 0 i viltspåren till klarat AKL samt två ettor i ÖKL.
- Bidragit positivt till stämningen på lägret genom sitt glada, positiva sätt i alla lägen. "

Med allt detta i bagaget var det inte särskilt svårt att ladda för första provstarten och sista spårprovet också på lördagen. När så Thomas kommer tillbaka efter det och kan tala om att oavsett hur det går så åker vi hem med första titeln och ett mycket gott ämne för en superb eftersökshund, då behöver jag ju inte vara nervös längre...
 
 
Sitter fint i skott o kast sen full fart när hon får sitt JA!!
 
 Ska jag verkligen hämta den här????
 
Inte lätt att se nåt med sånt spret i munnen!! Tur hon fick röststyrning av matte.
Jaktmässig avlämning efter kommando "loss"


För det vattenarbetet fick vi betyg 8, 2minus för att hon jonglerade o dummade sig vid hämtningen!!
Släpspåret med kanin gick också hyfsat, hon är så taggad att hon bara rusar iväg en extrasväng innan hon tar på spåret och hämtar kaninen, sen fjamsar hon lite vid avlämningen också så även där tappar vi 2. Men vi är så nöjda så.

Söndagens prov avklarades i rask takt och vi var klara till lunch med en 7:a på vattnet och en 10:a på släpet!! Helt otroligt, trodde ju inte att vi skulle vara i närheten av full pott ännu. Avdraget på vattnet får jag ta på mig då jag var alldeles för passiv när hon var på väg in med fågeln, i tron att jag skulle störa henne!!!

Rolfs "mittiprick" - Tycker du hon verkar lättstörd???.....

Allt som allt har detta varit en fantastisk vecka, att få träffa alla "gråägare" och dela framgångar och bakslag med varandra ger sååå mycket. Att ha en uppfödare som ställer upp på det här viset för sina valpköpare är unikt och fantastiskt. Nu håller vi i denna härliga känsla och fortsätter träningen här hemma och siktar på fältträning lite senare i höst, förhoppningsvis kommer vi finna lite fågel här hemma i skogarna också...

Två trötta tjejer får avsluta detta!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar