...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

onsdag 2 november 2011

Vilken helg det blev :-)

Startade färden mot Älviksholm på onsdag fm, krävdes lite matinköp och andra ärenden innan vi kunde passera kommungränsen dock. Men eftersom Pernilla meddelat att träningstillfälle tyvärr endast blev på torsdag em, så hade vi ingen brådis - tur det eftersom T var lite mör efter veckan i Egypten och bilkörningen hem från Arlanda på måndag natt (tror nog det är dags att frun fixar den "lilla" bokstaven E på lappen snart...)

Anlände Älviksholm på torsdag förmiddag - lagom till lite kaffe och surr. Så parkerade vi vagnen och svidade sedan om till lämpligare kläder och ut på fälten för lite träning innan allvaret på fredag!! Pernilla med Mini, Hasse med Wilja, Mange med Uma och Thomas med Tilja - Roffe som "skytt" med startpistol och jag som eftertrupp :-) Träningsupplägg var parsläpp och reviering på fälten, sen en sväng runt "udden" för att garanterat få lite fågelsituationer.

Kvällen avslutades med lite snack i soffan då även domare Gunnar anlänt under eftermiddagen. Landade på kudden med en skön känsla i magen, klart att det saknas erfarenhet och poletten trillade inte riktigt ner att det var jaga som var "poängen", men det fixar hon snart!!



Fredag morgon var det då dags för allra allra första provstarten, allt att vinna - inget att förlora!! Kändes ju bra efter torsdagens träning, såg tom en liten glimt i ögat när hon såg att Roffe bar bössa idag...kanske var det den hon saknat under torsdagen ;-)

Husse och hon skötte sig alldeles utmärkt hela dagen, så bra att det resulterade i betyg 6 på fält och full pott (10) på apporten och därmed ett andrapris i ÖKL. Av sju startande hundar gick fem till pris och de andra två hade verkligen bara stolpe ut. Pernilla och Mini slog till med en åtta på fältet i UKL och både Uma och Wilja fick sexor i EKL. Alla hundarna skötte sina fågelsituationer riktigt bra, härligt att se. En riktigt trevlig provdag trots att man fick platådojjor av lera!!



Lördag var det dags för en ny chans med nya möjligheter. Kallare i luften o betydligt blötare i marken/gräset - troligen var det tom frost under natten. Startnumret var ett och de gick tillsammans med Pernilla o Mini i första par i ca 20min...å sen var det tack och adjö!! Fågel hittade hon, gick efter på löpa men så när fågeln lyfte så följde hon efter i minst 50m och hörde iiingenting av vad husse ville... Så kan det gå, det blev vila resten av dagen och uppladdning/nervarvning/utvecklingssamtal inför nästa dag!!



Så var det då söndag, taktiken var klarlagd - se till att hålla hunden inom "räckhåll" och bli kvar åtm till andra släpp - man får ju liksom inte ha för stora krav ;-) Lottningen blev tredje startnummer - rätt bra kändes det som iaf - ända till startnr två gjorde en eftergång som hette duga och fick "tackoadjö" innan fem minuter hade gått - hupp, då gick pulsen upp på matten ordentligt!! Dels för att det var rätt tidigt, men också för att Tilja såg preeeeciiiiis var fågeln landade....MEN husse höll henne kort och de klarade sitt första släpp utmärkt. Andra släpp gick likaså bra, petade en rappis men stannade spontant och följde husse snyggt och fint. Ingen fågelsituation alls ute på fälten, men det fixades efter lunch då de ekipage som ej haft fågel på fälten gick i markerna närmare husen där det finns mer fågel. Tilja gick ut i första par och var den som fann fågel först, skötte sig helt perfekt situationen igenom och när det sedan var dags för kastapporten så fixade de det med! Verkade ju hoppfullt detta :-) De mer erfarna provdeltagarna gissade betyg och räknade poäng för oss, men det är ju domaren som dömer...

Domarens omdöme värmde ordentligt i hjärtat då han poängterade att hon (och hussen) förbättrat sig rejält från fredagen och nu faktiskt gick som en "färdig" hund. Fältbetyget blev en sjua och full pott på apporten vilket tillsammans med nio-nio i eftersöksgrenarna resulterade i ett första pris :-)



Hemkommen och när allt sjunkit in lite börjar man fatta vilken bedrift de egentligen gjorde!! Att redan i första provstarten klämma till med både andra och första pris är helt otroligt - troligen inte många ekipage som gjort det.

Att gå som publik och få se de "avancera" från tydliga rookies till ett väl fungerande ekipage som jagar, var häftigt om än pulshöjande vissa stunder. En härlig helg, som förutom pris även inneburit trevligt umgänge och många erfarenheter rikare!! Önskar så att vi bodde lite närmare "alla andra". Att gå prov är inte att tävla - som Lisbeth sa och det är verkligen en stor del i all glädje, att få glädjas med de andras fina resultat och gräma sig tillsammans med de som hade otur.

Nu återgår vi till vardagslunken med ett leende, hoppas att snön dröjer så att vi får fler stunder i skogen och laddar för vinterträning...av både hund och matte ;-)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar