...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

måndag 9 augusti 2010

Borta bra men hemma bäst...

så är det nog ändå!! Hemma igen efter en "minisemester" på fyra dagar tillsammans med mamma, Piteå tur o retur - huvudattraktion Stora Nolia. Gillar ju att gå på mässor och marknader och just Nolia i Piteå är en favorit, stort o rymligt område och supertrevliga människor överallt, att vi själva slänger om dialekt på en grisblink är ju bara ett plus - eller... Rätt festligt ändå, både Thomas o jag har lätt för att "härma" dialekter - men just Pite-mål är tydligen nåt extra trevligt eftersom vi skiftar så snabbt. (med det vill jag ju inte alls påstå att vi låter som Pite-bor...nänä, men vi fuskar lite lätt alltså...)

Inga stora inköp detta år och kanske därför lite extra roligt att bara kunna strosa omkring och titta på allt, till skillnad från tidigare år då det endera varit pannor eller flisanläggningar eller dylikt som varit på tapeten.

Tilja fick följa med på lördagen då det var riktigt varmt och strålande sol (lämpar sig liksom inte att lämna henne i bilen eller vagnen då) och som vanligt skötte hon sig utmärkt. Husse konstaterade dessutom att hon var en riktigt tjejmagnet (synd bara att han kom på det 20år för sent!!!) Många som tittar o kommenterar färgen, rätt många som visste vad det var för ras och jag tror tom det var någon som hade haft en tidigare.

Söndagen bjöd på svalare väder och hon skulle då få stanna i vagnen fram till fika iaf - hon sov som en stock och fick därför stanna där hela dagen (med täta kontroller så allt var bra naturligtvis). För varje gång vi var dit, visade hon med stor tydlighet att hon helst inte ville följa med, men om vi propsade så skulle hon naturligtvis göra det ;-)

Med hem blev ett armband o en fotlänk i stickade silver- och koppartrådar, supersnyggt ihop med mina tennbroderiarmband och bara sååå rätt!! Två nackkuddar i ett nytt material, går att ha både bakom nacken o svanken i bilen tex...bra att ha på långresor då. Hittade även lite "presentämnen" som var rätt roliga å lite annat smått o gott (Foton kommer senare, blev för sent nu...nja, inte på presenterna då, men det andra ;-))

Fikat och ätit gott hela helgen, bara varit o tagit det som det kommer - det är semester det!! Hoppas vi hinner med någon sväng upp till Ammerån också i höst o troligen blir det ett fältprov också innan det är dags att göra vinter. NU är det dags att sova - arbetsdag i morgon!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar