...stretar på i oförtruten takt, timmarna springer o dagarna går..."ska bara"...är ett uttjatat uttryck och tidsoptimisterna kämpar på

torsdag 1 januari 2015

Tjohoo, nytt år - nya möjligheter!

GOTT NYTT ÅR till "alla" mina läsare :-)

Nyårsfirande i familjens tecken, hemma hos oss - ännu en fördel med att ha lite avstånd till grannarna - samma avstånd till ev raketer och smällare!

Knåpat hela dagen med maten och alltikring, Elin och jag fixade en lysande, glittrande festdukning och mannen fixade årets middag. I vanlig ordning dåligt med foton då vi fokuserar på själva ätandet och inte så mycket på uppläggning och stil :-)

Lyckades med konststycket att baka ett bröd som både blev snyggt och gott, glömde dock att ta fram det innan alla ätit sig nästan mätta - en klassiker!


Här pågår "prägling av ung fågelhund på tjäder" Ser ut att gått riktigt bra, den lilla eleven letade pippin resten av dagen - överallt...


Svägerskan lyckades iaf ta ett kort på dukningen, innan vi alla invaderade tallrikar och bestick.


Till förrätt serverades iaf gravat älgkött med lite kaninföda och några rejäla bitar västerbottenost. Efter det skyfflade vi in helstekt tjäder med potatiskaka väl indränkt i gudomligt god och gräddig sås - ÅRETS MÅLTID, helt makalöst gott - det var renslickade tallrikar på de mest oväntade platser :-)

Efter lite paus för diskhantering och kaffekokning var det dags för nästan helt frusen semifreddo med varma hjortron och chokladsås - allt från egen tillverkning och i rejäla mängder. Men "även i fatti'te fålk finns e bått'n" som mamma brukar säga så vi kan nog äta pannkakor med sylt några dagar framöver! Synd bara att vi inte har någon glass till chokladsåsen, det gick liksom inte jämnt upp, men det är väl iof ingen romresa fram på byn!

Nu snarkar både gubbe och hundar, dags att släcka lampan och blunda långsamt även för mig - tror det blir lite målning i morgon eller jag menar senare idag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar